Eldningsförbud i Växjö kommun

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län. Det råder extremt hög brandrisk i skog och mark.

Språk och mottagningscenter

Stöd och mottagning för nyanlända.

Vårdnadshavare till nyanlända barn och ungdomar som ska börja skolan i Växjö tar kontakt med Landningsbana Växjö via Kontaktcenter för samtal och registrering.

Landningsbana Växjö

Landningsbana Växjö är ett mottagningscenter för nyanlända i Växjö kommun. På Landningsbanan får familjen samhällsinformation och en introduktion till skola och förskola under en period på fyra veckor. Chef för mottagningscenter Landningsbana Växjö är Kristina Hedenfalk.

Som nyanländ grundskoleelev (7- 16 år) i Sverige finns det möjlighet att gå i förberedelseklass och för nyanlända gymnasieelever (16-19 år) finns Språkintroduktionen. Mer information finns på Landningsbanans webbsida som du hittar i länken längst ner på sidan.

Senast uppdaterad: 2 maj 2018