Välkommen till Katedralskolan 20 augusti

Vi är glada över att du har valt att studera hos oss och hoppas att du ska trivas. Vårt mål är att i en trygg och stimulerande miljö bedriva gymnasial utbildning av högsta kvalitet och att förbereda dig för vidare studier. Vi förväntar oss att du gör ditt allra bästa för att tillvarata tiden på Katedralskolan och att du ska trivas här tillsammans med oss.

Tisdagen den 20 augusti är du välkommen till Katedralskolan. Se schema nedan var du ska vara och vilken tid som gäller för gemensam samling för respektive program. Skulle du av någon anledning utebli vill vi att du meddelar oss i förväg genom att skicka e-post till katedralskolan@vaxjo.se.

Tid

 

Plats

Program

8.30

 

Aulan, Katedralskolan

ES

8.30

 

Aulan, Katedralskolan

EK

8.30

 

Aulan, Katedralskolan

HU

8.30

 

Aulan, Katedralskolan

IB

8.30

 

Aulan, Katedralskolan

NA

8.30

 

Aulan, Katedralskolan

SA

9.30

 

Matsalen, Katedralskolan

IMS


Efter gemensam samling följer ni klassvis med era mentorer som kommer att ansvara för resten av dagen. Även onsdag den 21 augusti kommer du och din klass att ha en introduktionsdag. Ni påbörjar därefter undervisningen enligt schema torsdagen den 22 augusti.

Elevskåp

Du kommer att bli tilldelad ett skåp och behöver ta med eget hänglås första dagen för att kunna låsa skåpet.

Busskort

Är du som elev berättigad till busskort får du åka med gratis första veckan om du talar om för chauffören att du ska börja på Katedralskolan. Du som är folkbokförd i Växjö kommun kommer, om du är berättigad till skolskjuts, att få ett busskort via Länstrafikens app. Du som kommer från en annan kommun än Växjö, behöver omgående vända dig till din hemkommun, för att ansöka om busskort.

Dator och läromedel

Under din skoltid kommer du att låna en dator samt läromedel. Bifogat finner du och din vårdnadshavare ett låneavtal som vi vill att ni läser igenom och signerar samt tar med till första skoldagen. För att du ska kunna hämta ut en dator och läromedel så måste du ha med låneavtalet signerat av vårdnadshavare.

Förberedande sommarskola i matematik

För att ge våra blivande elever de bästa förutsättningarna att lyckas med sina gymnasiekurser i matematik, arrangerar Katedralskolan en förberedande sommarkurs i matematik. Kursen är utformad för dig som vill vara väl förberedd inför matematikundervisningen på gymnasiet.

Den förberedande sommarskolan i matematik är öppen för elever med betyg D eller E i matematik från grundskolan, och som har blivit antagna till EK, ES, HU eller SA-programmen på Katedralskolan.

Mer information om sommarskola i matematik

Lämna kontaktuppgifter för vårdnadshavare

För att skolan ska kunna ha kontakt med dig som vårdnadshavare under året behöver vi ha aktuella kontaktuppgifter. Du anmäler och uppdaterar uppgifterna i SAITS för vårdnadshavare.

Länk till SAITS och mer information om skolstarten Länk till annan webbplats.

Kontakt

Hör gärna av dig till skolan om du har några funderingar om skolstarten.

Kontaktuppgifter

Senast uppdaterad: 1 juli 2024